Het eerste contact

Mag ik iets unieks voor je gaan maken? Dan begint het maatwerk al bij ons eerste contact en verwelkom ik je graag in mijn atelier! Kom met lege handen of met een map vol ideeën; mij maakt het niet uit. Ik vind het fijn om je te ontmoeten omdat ik dan kan zien wie en hoe je bent; ik kan je persoonlijkheid leren kennen en zo het beste idee krijgen van wat bij je past. Is het te ver reizen naar mijn atelier in Nijmegen? Of wil je liever eerst vrijblijvend advies? Ook geen probleem. Dan bespreken we jouw wensen en verwachtingen via de telefoon of per e-mail.

Over jou

Bij mij krijg je een persoonlijk, handgemaakt sieraad. Je kan het hele proces meebeleven: van idee op papier tot een verlengstuk van jouw schoonheid. Ik kan ook een sieraad waar je aan gehecht bent, maar wat niet meer bij je past, omsmelten tot iets unieks en eigentijds. Samen maken we het ontwerp van jouw juweel. We ontdekken wat jou aanspreekt door naar voorbeelden te kijken en te bespreken welke materialen, vorm en oppervlakte bij jou passen. Ook het budget dat je tot je beschikking hebt, neem ik mee in mijn ontwerp.

Planning

Als we jouw ideeën en wensen hebben doorgesproken, ga ik daarmee aan de slag. Ik begin met schetsen en samen bespreken we wanneer ik jouw sieraad klaar heb.

Materialen

Omdat ik werk met alle edelmetalen; zilver, goud, witgoud, palladium en steentjes, heb ik heel veel mogelijkheden om jouw idee om te zetten in een tastbaar juweel. Wil je iets anders? Bespreek het dan met me: veel is mogelijk en ik ontdek graag nieuwe dingen. Mijn ideeën en inspiratie houden niet op!

Design en vormgeving

Indien nodig begin ik met het maken van een mal of het omvormen van het materiaal. Zodat jij kunt zien wat de vorm en grote van je sieraad worden en deze kunt passen. Hoe voelt het zo voor jou? Kloppen de maat en de vorm? Of wil je dingen liever anders? Dit alles kunnen we in deze fase nog gewoon aanpassen. Het is voor mij steeds weer spannend om te zien hoe jouw sieraad de vorm aanneemt die wij besproken hebben.

Vormen

De laatste fase: de finishing touch van jouw juweel. Ik smeed, soldeer, bewerk de oppervlakte, zet eventueel steentjes en breng zo jouw persoonlijke parel tot leven. Wil je een inscriptie in je sieraad? Dan zorg ik daar ook voor.

Verpakken

Door een sieraad cadeau te geven, maak je het nog waardevoller. Ik wil je daarbij helpen. Daarom zorg ik dat je cadeautje prachtig verpakt is. Zo maak jij ook van het geven, uitpakken en in ontvangst nemen een bijzondere belevenis.

Bekijk de collectie in mijn digitale atelier

Collectie bekijken
Collectie bekijken