Ik had het geluk om in de zuid-Duitse goud- en zilverstad Schwäbisch Gmünd te mogen opgroeien. Hierdoor kwam ik al vroeg in aanraking met de vele goudsmeden die je hier vindt, omdat het Berufskollege für Schmuck und Design hier gevestigd is.

Zo was de moeder van mijn oppaskindjes goudsmid. Zij betaalde mij vaak uit in sieraden. Dat was iedere keer weer zo bijzonder om te krijgen! Ook de moeder van mijn beste vriend was goudsmid. Fantastisch vond ik het om in haar werkplaats rond te snuffelen; de combinatie van fijne materialen en stoere machines die samen een prachtig sieraad maakten. Wauw! Ik wist wat ik wilde worden als ik groot was.

Al sinds mijn opleiding tot goudsmid aan het Berufskollege für Schmuck und Design maak ik sieraden voor mezelf. Mijn werkbank en al mijn gereedschap verhuisden daarom altijd met mij mee. Steeds vaker kreeg ik de vraag waar ik mijn sieraden gekocht had. Als ik vertelde dat ik goudsmid ben, vroegen mensen mij of ik ook iets voor hen kon maken. Zo ontstond Kamado, afgeleid van mijn voornamen: Katharina Maria Donna.

Kijken naar een sieraad maakt mij gelukkig. Omdat ieder sieraad zijn eigen karakter heeft, zijn eigen verhaal. Het is mijn geluk dat ik dit verhaal voor jou mag omvormen tot een tastbare vorm waarin verschillende gevoelens vereeuwigd worden.